ATK 450 Ei 2005

ATK 450 Ei 2005

Finns det ett intresse att överta denna klenod som är tillverkad 2005?

Om det finns någon ATK/Cannondale älskare där ute som är på jakt efter en trevlig hoj, då har vi just det rätta objektet!

Vi behöver inte sälja den, men finns tillräckligt stort intresse så kan vi överväga att byta ägare på denna unika maskin.

Vi sålde denna som ny 2005 till dåvarande första svenskregistrerade ägaren.

Historien säger att  denne inte brukade maskinen så mycket utan den stod mest undangömd och bortglömd under nästan 20 år. 

Därefter gick ägaren tragiskt bort, och vid dödsboets slutskede erbjöds privat ägare nr 2 att köpa maskinen då han var personlig vän till familjen.

Den andra ägaren brukade inte heller maskinen så mycket, utan det blev kortare stäckor och varmstarter under vintrarna.

Av en slump fick vi vetskap om existensen av denna maskin och vi kontaktade då denne ägare.

Vi köpte tillbaka maskinen, och efter en snart 25 årig historia slöts banden åter.

Vi var med vårt dåvarande Företag i början av 2000 talet, svensk importör för ATK Motorcycles fram till att fabriken slutade med tillverkning av dessa iconiska  motorcyklar 2008.

FAKTA:

449cc, 50hk, ATK vidareutvecklade och förfinade Cannondales tidigare tillverkning som baserades på att vara  historiens första 4 takts 450cc MX/Enduro motorcykeln som kom med aluminium ram, bränsleinsprutning, elstart, kassett-vxllåda, omvänt insyg/utblås etc under 2001. Den första prototypen utvecklades redan 1999!

Den var unik på sin tid och den mest teknikt utvecklade modellen på marknaden.

Arvet från Cannondale vidareutvecklades av ATK Motorcyles genom övertagandet av Cannondales konkurs- förfarande  som skedde under 2003.

Historien om Cannondale Motorcycles finns att läsa om överallt på Internet....

2023-08-10 09:48
Tillagd i varukorgen